Käisin jälle ära

Käisin jälle ära. Lausa mitu korda, mistõttu on selle reisi(de)jutu kirjutamine märksa keerulisem kui eelneva jutu komponeerimine. Ühtlasi ulatub esimene retk juba 8 kuu tagusesse aega, mistõttu ei pruugi mu mälestused seal aset leidnust olla kõige värskemad. Ühesõnaga pole ma päris kindel, kuidas see jutt täpselt õnnestub, sest ma päris täpselt ei teagi veel, mil moel ma selle kokku keevitan.

Alustame aga taaskord algusest – minu sihtkohaks oli seekord Iraagi Kurdistani alal asuv Sulaymaniyah linn. Säärastes ekstreemsemates kohtades turisti mängimine pole just täpselt minu pärusmaa, seega kes eeldab, et ma ei saanud ometigi sinna lõbureisile minna – teil on õigus. Nimelt viisid mind Iraaki töökohustused. Kiirelt ja lühidalt: Net Group (ettevõte, kus ma töötan) võttis möödunud aastal käsile projekti (edaspidi lühidalt “CIS” – Court information system), millega loome kohtute infosüsteemi Iraagi Kurdistani regiooni Sulaymaniyah kubermangu kohtute jaoks. Tegu on täiesti erakordse ettevõtmisega (lausa digirevolutsiooniga, kui eriti suurejoonelist väljendit kasutada), sest lisaks infosüsteemi loomisele ja juurutamisele, tutvustame me paljudele neist ka esmakordselt arvuti kasutamist. Vinge värk.

Sulaymaniyah linn asub Kirde-Iraagis, üsna lähedal Iraanile. Rindejoon ISISe ja Beshmerga (kurdide omakaitsevägi) vahel jääb sealt minimaalselt 200 km kaugusele. Rohkem infot: https://en.wikipedia.org/wiki/Sulaymaniyah

Pean aga tunnistama, et seekord niivõrd detailset kirjeldust minult oodata ei saa – tegemist oli ikkagi tööreisiga.

Siiani olen ise Sulaymaniyah’s kohapeal käinud kaks korda – detsembris 2014. aastal ja juulis aastal 2015. Tõenäoliselt on nüüd lähitulevikus minekuid veel, kuid otsustasin siiski praegu kirjutamise käsile võtta, sest kuidas ma ikka muidu puhkust veedan.

Jõudsin järeldusele, et jagan kirjutan kummagi sõidu kohta ühe peatüki. Vähemalt nii arvan ma praegu.

Enjoy.

Or don’t.

Do whatever you want. I’m not your mom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>